Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyaset

Sarıaslan’ın, Ülke Gündemine İlişkin Genel Kurul Konuşma Metni

Nevşehir Milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Faruk SARIASLAN 22/03/2023 Tarihinde yaptığı TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasyla ilgili basın açıklaması yayımladı.

Sarıaslan, ‘Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ramazan başlıyor, bu gece ilk sahurumuz olacak. Mübarek ayın hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Ne yazık ki Türkiye, bugün tarihinin en pahalı ramazanıyla karşı karşıya. Şu elimizdeki en büyük banknot olan 200 lira; bu parayla Türkiye’de bugün 1 kilo et almak mümkün değil. Geçen yıl bu para 2 kilo kıyma alınabiliyordu, bu yıl 1 kilosunu alabilmek maalesef mümkün değil. Türkiye’yi ette, sütte ve tarımda açlık noktasına getiren AK Parti hükûmetidir. Öngörüsüz, plansız, üreticiyi değil ithalatı destekleyen, aracıları zengin eden tarım politikası çiftçinin iflasına, halkın açlığına yol açtı. Kuruluş amacı üreticiyi desteklemek olan Et ve Süt Kurumu, et ithal kurumu hâline getirildi. Bu krizi göz göre göre, bile bile yaptılar. Bir yandan ithalat bir yandan maliyet altı fiyatlarla üreticiyi bitirdiler, sütçüler borç batağına saplandı. Yaklaşık iki yıldır sütçüler dediler ki “Batıyoruz, halkın sesini dinlemediler, sağdığımız süt maliyeti karşılayamıyor.” Ulusal Süt Konseyini dinlemediler. Maliyetlerin ikiye katlandığı süreçte süt fiyatını 8,5 lirayla sabit tuttular. Peki, ne oldu? 30 kilo süt veren süt inekleri kesime gitti. Et fiyatlarını üç gün baskıladılar, biz dedik ki “Tehlike büyük, et ve süt krizi geliyor.” üreticiler isyan etti, basın yazdı, kimse adım atmadı. Bugün geldiğimiz noktada piyasada ne et var ne süt, üretim talebi karşılamıyor. Temel sorun, üretimin olmaması. Ancak, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan “Fiyatlardaki artış spekülatif.” dedi ve müdahale için ithalat yapacaklarını açıkladı.

8.500 ton et ve 40 bin baş dana ithal edilecek. Madem üretimde sorun yok neden et ithal ediyorsunuz da yerli üreticiyi desteklemiyorsunuz? Çünkü yerli üreticinin elinde ne kesime götürecek ne de sağacak hayvan kalmadı. Et ve Süt Kurumundan 1 kilo ucuz kıyma alabilmek için insanlar neden gece üçte-dörtte sıraya giriyorlar? Tarım ülkesi Türkiye neden böyle âciz bir duruma düşürüldü? Çünkü AKP üreticiyi değil, ithalatı destekledi. On beş yıldır tarımda, ette ithalat politikasıyla üreticiyi ve halkı bu noktaya getirdiniz ve önümüzdeki günlerde de sadece Et ve Süt Kurumuna değil, üç beş yandaşa daha ithalat izni verecek, bir avuç yandaşın cebini doldurmak için kalan et üreticisinin de canına okuyacaksınız.

Halkın açlığını, üreticinin sefaletini sona erdireceğiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde bu görevi devraldığımızda et ithalatı olmayacak, rantçılara, fırsatçılara geçit vermeyeceğiz. Hayvancılıkta ve tarımda üreticilerimiz haklarını alacak, destek görecek, insanımız nefes alacak.’ Dedi.

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu