Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi.

2018 yılında kurulan ve 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına merhaba diyen NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, Nevşehir Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dt. İlkay Akün, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat İçen ve Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan, Kapadokya Üniversitesi personeli, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Üniversitenin akademik, idari personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Sizler Üniversitemizin Gururu Olacak Ülkemizin Dört Bir Yanında Bizleri Temsil Edeceksiniz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, NEVÜ tanıtım filmi gösteriminin ardından tören Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Deviren “Sevgili gençler sizler bizim geleceğimizsiniz, ailelerinizden bizlere emanetsiniz. Diş Hekimliği bilimin ve sanatın disiplinler arası olarak iç içe olduğu dünya üzerinde eğitimi ve uygulaması zor olan mesleklerden birisidir. Tüm gayretlerimiz sizlerin daha iyi yetişip donanımlı Diş Hekimleri olabilmeniz için. Sizler Üniversitemizin gururu olacak ve ülkemizin dört bir yanında bizleri temsil edeceksiniz. Bugün hekimlik mesleğinin simgesi olarak giyeceğiniz bu önlükler ise sadece iki metrelik beyaz bir kumaş değildir. Bu önlüğün anlamını çok iyi bilmek gerekir. Beyaz önlük saflıktır, dürüstlüktür, temizliktir, doğruluktur, güçtür, kudrettir, sorumluluktur. Beyaz önlükleriniz aldığınız eğitimdir, tecrübedir, bilgeliktir, deneyimdir.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki üniversitemiz bütün imkanları ve olanaklarıyla daima sizlerin yanındadır ve üniversitemiz sizler için her zaman bir yuva olacaktır. Sizlere üstün başarılar ve parlak bir gelecek dilerken bahtınız ve ufkunuz açık olsun.” diye konuştu.

Aktekin: Türkiye’nin Örnek ve Modern Fakültesi ile Hastanesini Kazandırıyoruz

Açılışta konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak paydaşların ve hayırseverlerin katkılarıyla üniversiteye ve şehre Türkiye’nin örnek ve modern Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’ni kazandırmakta olduklarını söyledi.

Rektör Aktekin, “2018 yılında kurulan ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültemizin şu anda birinci ve ikinci sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 141 öğrencisi ve 16 akademik personeli bulunmakta. Diş Hekimliği Fakültemizin bina tahsisleri, derslik donanımları, fiziki ve teknik ihtiyaçlarının sağlanması ve geliştirilmesi süreçlerinde göreve atandığım 2020 yılı Mart ayından itibaren yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Bu anlamda da ciddi mesafeler kat ettik. 28 ünitlik Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tadilat işlemleri tamamlandı. Tıbbi cihazların kurulumu ve ruhsatlama işlemlerinin ardından yine hep beraber en kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz. Yine geçtiğimiz ay temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 13.500 m2’lik alana sahip içerisinde 89 ünitlik, ameliyathanesi ve yataklı servisi olan ve moderen Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanemizi şehrimize, ülkemize ve siz değerli öğrencilerimize kazandırıyoruz.

Bu bağlamda destekleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e, Nevşehir Milletvekillerimize, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı’na, iç ve dış paydaşlarımızın tümüne şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

NEVÜ’nün Nitelikli akademik ve idari kadrosu ile birlikte fiziki alanda da hızla gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Aktekin, “Merkez yerleşke ile birlikte ilçelerimizdeki toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü ve 20 Araştırma Merkezi bulunan Üniversitemiz, alanında uzman nitelikli akademik ve idari personel ile birlikte yaklaşık 23 bin öğrencisiyle hızla gelişen ve büyüyen bir üniversite. Bunlarla birlikte üniversite tercih dönemlerinde de ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alan bir üniversiteyiz.

Son olarak siz değerli öğrencilerimizin ve ailelerin bu heyecan ve mutluluklarını paylaşırken, sizlere eğitim hayatınızla birlikte kariyer hayatınızda da başarılar diliyorum” dedi.

“Sizin Gibi Dinamik ve Zeki Gençlere Her Zaman İhtiyacımız Var”

Açılışta konuşan Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural “Öncelikle siz değerli öğrencileri ve ailelerinizi kutluyorum. Sadece hekimliği değil, spor, sanat ve devlet işlerine de kafa yormanızı sizlerden istirham ederken, memleketimizin gelişmesi için de emek sarf etmenizi istiyorum. Çünkü ülke olarak sizin gibi dinamik ve zeki gençlere her zaman ihtiyacımız var.  Diğer taraftan birazdan giyeceğiniz beyaz önlükleriniz fiziki olarak çokça kirlensin. Çünkü kirlendikçe asilleşen, kirlendikçe aklanan belki de tek şeydir giyeceğiniz önlükler. Ama manevi olarak temizliğini, şerefini ve kutsiyetini ömrünüz boyunca kirletmeyin.

Ben bu vesileyle siz değerli gençlerimize mutlu, huzurlu ve çalışkan bir eğitim hayatı dilerken yüzünüzdeki ışıltının da hiçbir zaman kaybolmamasını temenni ediyorum” dedi.

Müzik Dinletisi ve Video Gösterimi

Programda sahne alan NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisi katılımcılar tarafından beğeniyle dinlenirken, NEVÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin sınıfta ve laboratuvarlarda nasıl zaman geçirdikleri ile ilgili kısa video gösterimlerimi büyük ilgi gördü.

Beyaz Önlük Giydirme Seremonisi

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kevser Kurt Demirsoy’un Diş Hekimliği Fakültesi hakkında katılımcıları bilgilendirdiği ve NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat İçen’in ‘Beyaz Önlük Giydirme Andı’nı yaptırmasıyla devam eden program, 81 öğrenciye beyaz önlüklerinin Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren tarafından giydirilmesiyle devam etti.

Emeği ve Katkıları Bulunanlara Teşekkür Belgeleri Verildi

Program sonunda ayrıca programın düzenlenmesinde emeği ve katkıları bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat İçen ve Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya’ya teşekkür belgeleri verildi.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen  ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’, günün anlam ve önemine binaen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu