Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım sınavı yapılacak

Nevşehir merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken, askerlik, aylıksız izin, yurtdışı görevlendirme, geçici görevlendirme vb. nedenlerle görevden ayrılan/ayrılacak olan veya uzaklaştırılan cami görevlilerinin yerine ilgi kanun, yönetmelikler ve yazı uyarınca yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacak.

Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar 1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak, 2.  Vekil  İmam  Hatiplik  için  en  az  İmam-Hatip  Lisesi  ya  da  İlahiyat  Ön  lisans  veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. 3.  Vekil  Müezzin  Kayyımlık  için  en  az  İHL  mezunu  veya  lise  mezunu  olmak  (İHL mezunu olmayanların hafız olması şarttır). 4. İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak. 5. 2022 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için  KPSSP123;  ortaöğretim mezunları  için KPSSP122  puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, 6.  Yukarıdaki  şartları  taşıyanlar  ve  halen  vekil  olarak  görev  yapanlar  da  başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler 1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), 2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınmış olan denklik belgesi

  1. Adayların, ibraz ettikleri mezuniyet belgelerindeki sahip oldukları puan türlerine ait KPSS (DHBT) sonuç belgesi. (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans  mezunları  için  KPSSP124,  KPSS  mezuniyetlerinin  aynı  olması gerekmektedir.) 4.  Varsa  Hafızlık  Belgesi  (  Vekil  Müezzin  Kayyımlık  için  başvuruda  bulunan  lise mezunları için Hafızlık Belgesi gereklidir.) 5.  Başvuru  için  gerekli  belgeleri  ibraz  edemeyen  adayların  başvuruları  kabul              edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. 6. Atanmaya  hak  kazanan  adaylar tarafından  atama  süreci  ile  alakalı  diğer  evraklar daha sonra ilgili birime teslim edilecektir.

Başvuru Şekli, Yeri Ve Zamanı 1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, başvuru formunu doldurarak istenen belgelerle birlikte  11-25 Temmuz 2023  tarihlerinde  saat  10.00-15:30  arası  İl Müftülüğüne şahsen müracaat  edeceklerdir.  (Adaylardan  istenen  belgeleri  getirmeleri  halinde,  yurtdışından  veya askerlik  görevini  yerine  getirmekte  olanlardan  sınava  başvuracak  adaylar  adına  üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.) 2. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. 3.  Müracaatların  sona  ermesinden  sonra  adayın  başvuru  bilgilerinde  hangi  nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır. 4. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir. 5. Adaylar  yalnız  bir  unvan  (Vekil İmam  Hatiplik  veya Vekil Müezzin Kayyımlık)  için başvuruda bulunabilecektir.

Sınav İşlemleri, Sınavın Yeri, Tarihi, Saati Ve Konuları

  1. Sınav, 02 Ağustos 2023 tarihinde saat 09.00’da İl Müftülüğünde yapılacaktır. 2. Başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından  sonra sınava  katılmaya  hak  kazanan Vekil İmam Hatipler  ve Vekil Müezzin Kayyımlar  şeklinde  2 (iki)  ayrı  liste  halinde  28.07.2023  tarihinde  http://nevsehir.diyanet.gov.tr//  adresinden duyurulacaktır. 3. Adaylar, sınava girerken kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklardır. 4. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Değerlendirme, Başarı Sıralaması Ve Sınav Sonuçları 1.Adaylar sınav konularından 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. 2.Sınavda  başarılı  sayılabilmek  için  sınav  komisyonu  üyelerinin  her  birinin  ayrı  ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir. 3.Başarı  sıralaması  sözlü  sınav  puanı  esas  alınarak  yapılacaktır.  Sözlü  sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.  4.Sınav sonuçları, işlemlerin tamamlanmasının ardından http://nevsehir.diyanet.gov.tr/ adresinden  ilan  edilecek  olup  tebligat  yerine  geçecektir.  Adaylara  ayrıca  tebligat yapılmayacaktır.

Sınavı Kazananlardan İstenecek Belgeler 1. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi, (Aslı beyan edilecek) 2. 2022 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 60 (altmış) puan aldığına dair belge, 3. Atamaya esas mezuniyet belgesinin fotokopisi, (Aslı beyan edilecek) 4. Varsa hafızlık belgesi fotokopisi, (Aslı beyan edilecek) 5. Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, 6. Adli sicil kaydı, 7. Mal Bildirimi belgesi (Müftülükten temin edilecek)

Atama İşlemleri

  1. Boş olan  veya  boşalacak  olan  İmam-Hatip  veya  Müezzin-Kayyım  kadrolarına başarılı  olanlar  arasından  en  yüksek  puan  alandan  başlamak  suretiyle  vekil  ataması yapılacaktır.

3.  Sırası  gelen  adaya  başvuru  esnasında  beyan  ettiği  iletişim  numarası  ile ulaşılacaktır.  Bu  sebeple  numarasını  değiştiren  adaylar  İlimiz  Müftülüğünde  vekil görevlendirme  işlemlerini  takip  eden  personele  ulaşarak  bilgi  güncellemelerini  yaptırmaları gerekmektedir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu