Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Buğday Demostrasyonu tarla günü düzenlendi

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgede dayanıklı çeşitlerin yaygınlaştırılması için Avanos İlçesi Çalış Kasabasında Ekmeklik Buğday Demostrasyonu çalışması tarla günü etkinliği düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, İl ve İlçe Müdürleri ile teknik personeller, Avanos Ziraat Odası Başkanlığı, Buğday üretici firmaların yetkilileri ve bölge çiftçilerinin katılım sağladığı tarla gününde açıklama yapan İl Müdürü Özgür Memiş, “Nevşehir’de 3,5 Milyon Dekar Tarım Alanının % 47 si olan 1,65 Milyon dekarında Buğday-Arpa üretimi gerçekleştirilmekte olup bu oran nadas alanları ile birlikte % 63 olmaktadır. Buğday üretim alanı bu yıl 1 Milyon dekar civarındadır. İlimizde en fazla ekim alanına sahip ekmeklik buğdayın verim ve kalite yönünden geliştirilmesi, bölgeye uygun çeşitlerin yaygınlaştırılması amacıyla 5 çeşit buğdayın denemesini Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde gerçekleştirdik ve hasadını bu etkinlikle tamamlamış olacağız” dedi.

Denemesi yapılan ve firmalar tarafından tescilli olan çeşitleri, Cömert, Destan, Dorukan, Afra ve Çağdaş olarak sıralayan Özgür Memiş, bölgeye uygun alternatif ürün ve çeşitlerin deneme çalışmalarının üreticilerin refah seviyelerini arttırmak ve gelir düzeylerini iyileştirmek amacıyla devam edeceğini dile getirdi.

Açıklamanın ardından biçerdöverle deneme parselleri ayrı ayrı hasat edildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu