Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Başkan Öcal’dan toplu görüşme değerlendirmesi

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Başkanı Harun Öcal, Memur-Sen'in yetkili sendika olarak devam ettirdiği toplu sözleşme görüşmeleri sürecini değerlendirdi.

Öcal, “Açıklanan temmuz ayı verileri ile 2023 yılının ilk 7 aylık enflasyonu %47,83 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası, bir hafta önce 2023 yılı enflasyon tahminini %22,3’ten %58’e yükselttiğini kamuoyuna duyurmuştu. Merkez Bankası’nın yaptığı enflasyon tahmininin tutması için önümüzdeki 5 ay boyunca enflasyon ortalamasının aylık %2,034 oranında gerçekleşmesi gerekiyor. Temmuz ayında rekor kırarak %9,49 artan Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarına bakıldığında MB’in tahmininin tutması pek mümkün görünmüyor.

Hükümet, başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini bir fırsat olarak değerlendirmeli, memur ve memur emeklilerini ekonomi tarihçilerinin tutmayan MB tahminleri arasına kaydedeceklerdi bir tahmin üzerinden mağdur etmemelidir” ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu