Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Kahraman: eğitim beka konusudur

NEVŞEHİR(MHA) Alemdar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Kahraman, “Günümüzün en büyük dert kaynağı eğitimdir. Hangi alana bakarsak bakalım ortak sitayiş konusu; eğitimsizliktir. Eğitim, bir beka konusudur. Aydınlık geleceğin yükselen basamakları eğitimle inşa edilebilir ancak” dedi.

Alemdar İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 14’üncü İmam Hatipliler Buluşması programı yapıldı.

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan programa katılan mezunlar hasret giderip bol bol muhabbet etme fırsatı buldu.

Geleneksel buluşma programına Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Diyanet İşleri Başkanı Müşaviri Ahmet Belada, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Memur-Sen İl Temsilcisi Harun Öcal, STK Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Timur Demir’in yaptığı program, Hafız İmam Hatip Muhammed Huzeyfe GÜNEY’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dernek Başkanı Mehmet Kahraman yaptığı açılış konuşmasında; “Günümüzün en önemli yatırımı insan eğitimine yapılanıdır. Eğitime yatırım yapan her devlet güçlü ve dinamiktir.”

“Devlet; sermaye sahiplerine, fabrikalara teçhizat/arsa/bina teşviki verebilir. Veriyor da. Ancak, en güçlü teşvikin eğitim alanına olması gerektiğini savunuyoruz. Şehre yatırım yapıyor diye butik işletmelere gösterilen ilginin, eğitime doğrudan veya dolaylı katkı sağlayan kurumlara da gösterilmesini umuyoruz.” dedi.

Programda, İmam Hatip Lisesi mezunlarından Mesut Özdemir, Recep Soylu ve Hamdi Öz birer konuşma yaptı.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da bir konuşma yaparak, “Eğitim ve öğretim alanında İmam Hatiplerin öneminin büyük olduğunu, yerel yönetim olarak bu okullara desteklerinin devam ettiğini” söyledi.

İmam Hatipliler Buluşması yemek ikramının ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu