Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’de 700 yıllık karadut ağacı direniyor

Tescillenerek koruma altına alınan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan tarihi karadut ağacı 700 yılı aşkın yaşıyla dikkat çekiyor.

Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alınan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan tarihi karadut ağacı 700 yılı aşkın yaşıyla dikkat çekiyor.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan tarihi dut ağacı hakkındaki rivayetlerle de ilgi çekmeye devam ediyor. Hacıbektaş-ı Veli’nin Anadolu’ya gelmesiyle birlikte dikildiği ve o günden bu yana dimdik ayakta durduğu belirtilen tarihi dut ağacı hakkındaki rivayetlerde ilgi çekiyor. Rivayetlere göre, dut ağacının bulunduğu alana sık sık ak sakallı zatların geldiği belirtiliyor.

Ağaç dikildiği günden bu yana 7 asırlık dut ağacının bulunduğu evde Hacıbektaş-ı Velinin soyundan gelen isimlerin oturduğu da bildirilen alanın ve ağacın koruma altına alınması da isteniyor.

Hacıbektaş ilçe merkezi Bala Mahallesi, Bektaş Efendi Sokakta bulunan 700 yıllık dut ağacı şimdilerde evde kiracı olarak oturan Mustafa Karabacak’a emanet durumda.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu