Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir Kadın Kooperatifleri Yörex’te

Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 12. kez Antalya Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarda yer alan Nevşehir standı fuarın ilk gününde büyük ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Yöresel ürünlerin yeniden üretimi ve tanıtımı, Coğrafi İşaretli ürünlerde farkındalık yaratmak, yerelden ve yerinden üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı amaçlayan Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 12’incisi Antalya’da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kadın kooperatifleri standı ile Nevşehir YÖREX’te

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO), Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası (Ürgüp TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen YÖREX Fuarı’na, Nevşehir ilk kez tarımsal üretim ve kadın kooperatiflerine destek programı çalışmalarıyla katıldı.

Nevşehir’de faaliyet gösteren 5 farklı kadın kooperatifleri Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) ve Nevşehir Ticaret Borsası (NTB)’nin destekleriyle fuara katılım saglayarak ürettikleri yöresel ürünleri sergileme fırsatı elde ettiler.

“Sizin Oraların Nesi Meşhur” mottosuyla ANFAŞ-Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu sene 12’incisi düzenlenen ve 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e ; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Bilecik, Burdur, Çorum, Düzce ve Isparta Valileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, NTSO Meclis Başkanı M.Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, Ürgüp TSO Meclis Başkanı Kemal Öğütlü, Meclis üyeleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir standında Nevşehir kabak çekirdeğinden, kuru üzüme, pekmezden ununa, köftüründen, lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergileniyor. Ayrıca stantta Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılıyor.

Hisarcıklıoğlu, Yörex’te Nevşehir Standını Ziyaret Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Antalya EXPO Center’da düzenlenen fuarda Nevşehir standını ziyaret etti. Bir süre Nevşehir heyeti ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu Nevşehir ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi.

Fuarın ilk gününde Nevşehir standına Antalya’da yaşayan Nevşehirlilerde büyük ilgi gösterdi.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen yüzlerce ürünü ziyaretçileriyle buluşturacak olan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 02-05 Kasım tarihlerinde sabah 10.00 ila 20.30 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Nevşehir’den fuara katılan kadın kooperatifleri şunlar; Uçhisar Kadın Eli Derneği, Çat Ferfene Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi, Başdere Tafana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hacıbektaş Kadıncık Ana Kadın Kooperatifi ve Sınırlı Sorumlu Kadın Adem Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu