Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Süne kışlak sürveyi çalışmaları devam ediyor

Süne zararlısı için sonbahar kışlak sürveyi çalışmaları yapılmaya devam ediyor.

Süne, hububatın en önemli zararlısıdır. Özellikle buğdayların başaklarında yaptığı emgi zararı ile verimde ve kalitede azalmaya neden olmaktadır. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybetmektedir.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş açıklamasında; “2024 yılı süne mücadelesi çalışmalarına hazırlık kapsamında, sonbaharda sünenin kışlaktaki popülasyon yoğunluğunu belirlemek, salgının şiddetini tahmin edebilmek ve potansiyel kimyasal mücadele yapılacak alanların belirlenmesi amacıyla kışlak sürveyleri yapılmaktadır. Tespitlerin ardından süne mücedelesinde ilk olarak kıymetlendirme sürveyi daha sonra yumurta parazitoit sürveyi ve nimf sürveyi yapılarak sonucunda ilaçlama kararı alınan yerlerde ilaçlı mücadelesi yaptırılacaktır” dedi ve Nevşehir de 7 adet kışlakta çalışmaların İl Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan süne mücadele ekipleriyle sürdürüldüğünü bildirdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu