Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Türkiye’de Bilimsel Diş Hekimliğinin 115. Yılı

Türkiye’de Bilimsel Diş Hekimliğinin 115. yılını kutluyoruz. 115 yıldır ülkemizde yaşayan tüm insanlarımızın ağız ve diş sağlığı kalitesini en üst seviyeye taşımak amacıyla kamu, özel ve diş hekimliği fakülteleri olarak ağız ve diş hastalıkları ile mücadele ediyoruz.

Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak;

Koruyucu diş hekimliği uygulamaları en önemli, birincil önceliğimizdir.

Diş ve dişeti hastalıkları önlenebilir hastalıklardır. Bu açıdan çocuklarımızın ilk diş hekimi buluşması çok önemlidir.

Doğru hijyen uygulamaları, aşı takvimine paralel diş hekimi kontrolleri, koruyucu uygulamalar (topikal flor uygulamaları, fissur örtücüler) hastalıkların önlenmesi açısından önemlidir ve başarımızın ivmesini özellikle annelerimiz ve babalarımız oluşturacaktır.

Ağız, diş ve dişeti hastalıkları diyabet, kardiyo vasküler hastalıklar, KOAH, erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek doğumları ile ilişkilidir.

Diyabet diş eti hastalıklarının şiddetini artırırken, uygulanan periodontal tedaviler vücudun glisemik kontrolünü etkiler. Diş eti hastalığı olan anne adaylarında daha fazla erken doğum ve daha fazla düşük ağırlıklı bebek doğumları görülmektedir. Diş eti hastalıkları kardiyo vasküler hastalıklar için bir risk faktörüdür.

Ağız sağlığının genel sağlığımızı etkilediği, birebir ilişkisi olduğu bilinciyle toplumumuzun ağız ve diş sağlığını en üst seviyeye ulaştırmak amacıyla hizmet veriyoruz.

Ağız ve Diş sağlığımız genel sağlığımızın bir parçasıdır. “Günlük hayatımızdan ayıracağımız 30 dakika, hem ağız, diş ve dişeti hastalıklarımızın tespiti hem de genel sağlığımızın bir güvencesi olacaktır”.

KÜN Diş Hekimliği Fakültesi ailesi olarak “Güvenle Gülümseyin” sloganımız ile tüm meslektaşlarımızın Diş Hekimleri Günü’nü kutluyoruz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu