Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde KÜN Rüzgârı

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) tarafından bu yıl 20'ncisi organize edilen ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle gerçekleşen, ulusal ve uluslararası şefler, konuşmacılar ve kanaat önderlerinin katıldığı ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde KÜN rüzgârı esti.

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında Üniversitemizi temsil eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz 6 farklı kategoride 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya aldılar.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlamak amacıyla dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 13-16 Aralık 2023 tarihlerinde Tuzla Marina’da yapıldı. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve derneklerinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda Üniversitemizi temsil eden öğrencilerimiz 6 farklı kategoride ödül alarak Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne damga vurdu. “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlayarak destek verdi.

Genç şef adaylarının yaratıcılığını geliştirmek ve ülkemizin farklı yerlerinde gastronomi öğrenimi gören gençlerin uluslararası gastronomi önderleriyle bir araya gelmesini sağlamak amacıyla birçok kategoride düzenlenen yarışmalar sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz derece aldılar. Genç şeflerin, sektör profesyonelleri ve şeflerle buluştuğu heyecan verici yarışmalar sonunda; Mustafa Can Özlü, Yılın Altın Genç Şefi Yarışması’nda altın madalya ayrıca kategori ikinciliği, Yasin Emre Özen, Üniversite Düzeyi Aşçı Ana Yemek Yarışması’nda altın madalya, Gülşah Turhan, Üniversite Düzeyi Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’nda bronz madalya, Ömer Yemlihalıoğlu, Üniversite Düzeyi Aşçı Makarna Yarışması’nda gümüş madalya, Emircan Şahin, Üniversite Düzeyi Aşçı Ana Yemek Yarışması’nda altın madalya, Yağız Çetinkaya, Üniversite Düzeyi Aşçı Balık Yarışması’nda altın madalya, Eray Akçakaya, Üniversite Düzeyi Aşçı Balık Yarışması’nda gümüş madalya, Gülşah Turhan, Ömer Yemlihalıoğlu, Yağız Çetinkaya, Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması’nda gümüş madalya aldılar.

Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hocalarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu