Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Vadi temizliğinde bir römork çöp toplandı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ile Ürgüp Belediyesi iş birliğinde düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık bir traktör römorku çöp toplandı.

Ürgüp Devrent Vadisi’nde, NERO ve Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen temizlik etkinliğine NERO Başkanı Özay Onur, bölgede görev yapan rehberler ve Ürgüp Belediye personelleri katıldı.

Katılımcılar etkinlikte bir traktör römorku çöp topladı.

Rehberler olarak çalışma alanlarının temiz toplum ve temiz çevre olduğunu söyleyen Başkan Onur başlatılan etkinlikle ilgili, “Herkes kapısının önünü süpürse şehir temiz olur.” dedi.

“KAPADOKYA’NIN TEMİZLİK HAREKETİNİ BAŞLATIYORUZ”

Devrent Vadisi’nde temizlik açısında durumun içler acısı olduğunu belirten Onur, “Ne kadar temizlersek temizleyelim bunun eğitimini, bunun bilincini vermediğimiz sürece Kapadokya’yı pisletme olayları devam edecek. Arkadaşlar burası dünya mirası, burası tarihin, doğanın, kültürün beşiği, burası medeniyetlerin büyüdüğü yer. Eğer bizler bugün buraya sahip çıkmazsak önümüzdeki nesillere hiçbir şey aktaramayız. O yüzden arkadaşlarımız burada. Nevşehir Rehberler Odası olarak Kapadokya’nın temizlik hareketini başlatıyoruz.” diye konuştu.

“SONRAKİ NESİLLERE DOĞAYI TEMİZ ŞEKİLDE AKTARMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan Onur, temizlik hareketi kapsamında Devrent Vadisi’nin temizliğinin tamamlandığını aktararak, “Devrent Vadisi’nden bir traktör kasası çöp doldurduk. Bilinçlenmemiz lazım, örgütlenmemiz lazım. Sonraki nesillere bu doğa harikasını temiz şekilde aktarmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu