Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Vali Fidan Nevşehir’deki gazetecilerle bir araya geldi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Nevşehir Valiliğince Topuzlu Han’da düzenlenen kahvaltıda konuşan Vali Fidan, kahvaltıya katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür ederek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gazetecilerin de idareciler gibi mesai kavramı gözetmeksizin verdikleri emeklerle kamuoyunun doğru bilgilenmesi için çaba harcadıklarını söyleyen Fidan, basın sektörünün Nevşehir için, Türkiye için ve bütün dünya için büyük önem arz ettiğini belirtti.

“BASINIMIZA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Vali Fidan, toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi için basına büyük bir sorumluluk düştüğünü vurgulayarak,  şunları söyledi: “Nevşehir’de 5 aylık bir çalışma süremiz oldu. Basın bizim için, ülkemiz için kıymetli, bütün dünyada kıymetli. Nihayetinde bugün geldiğimiz noktada medya teknolojilerindeki gelişmeler yazılı ve görsel basından artık internet haberciliğine oradan sosyal medyaya doğru giden bir periyodumuz var. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, iller, ilçeler, köyler değişiyor, insanlar ve teknoloji değişiyor. Tabi bu basının değerini daha da artırıyor. Sosyal medya dediğimiz mecra artık en ücra yerlere kadar ulaşıyor. Bu ilimizde de böyle, ülke genelinde de böyle, uluslararası alanlarda da böyle. Bu yönü ile bakıldığında doğru ve tarafsız basın, doğru ve tarafsız gazetecilik, doğru ve tarafsız yayıncılık haber anlayışı daha da önem kazanıyor. Toplumun doğru bilgilendirilmesi özellikle doğru ve zamanında bilgilendirilmesi. Yoksa zamanında doğru bilgilendirilmeyen bir hadise sosyal medyadan çok farklı mecralara, çok farklı alanlara gidebiliyor. Burada tabi basınımıza büyük iş düşüyor.”

“KAPADOKYA HER YÖNÜYLE GELİŞMEYE, İŞLENMEYE MÜSAİT BİR COĞRAFYA”

Vali Fidan, gazetecilere 2023 yılında Kapadokya bölgesinde yaşanan turizm patlamasından bahsederek, bu alanda yapılan çalışmaları anlattı.

Nevşehir’in Anadolu’nun tam kalbinde güzel bir il olduğunu ifade eden Fidan, “Tarım, turizm, ticaret olan her yönüyle gelişmeye, işlenmeye müsait kıymetli bir coğrafya. Allah vergisi doğal bir güzelliği de var. Bu zaten bizim çalışmalarımıza yansıyor. Turizm olarak baktığımızda, genel olarak değerlendirdiğimizde tarihi rekorlar kırdık bu sene, iyi bir sezon geçirdik. Sadece verilere bakarak söylemiyorum, rakamlar da bunu söylüyor ama. Rakamların dışında sektörün temsilcileriyle yaptığımız, oturduğumuzda herkes 2023 yılının görece başarılı bir yıl olduğunu değerlendiriyor.” dedi.

“BURADAKİ GAYEMİZ BUNU EL BİRLİĞİYLE DAHA YUKARILARA TAŞIMAK”

Amaçlarının ortaya çıkan verileri ve memnuniyeti el birliğiyle daha yukarılara taşımak olduğunu belirten Vali Fidan, “Kapadokya dünyaya açılan bir kapı. Sadece Nevşehir olarak da bakmamak lazım Kapadokya nihayetinde turizmin dünyaya açılan kapısı. Gelen yabancılar Kapadokya’yı geziyor ama gelenler bir Türkiye imajıyla dönüyor buna böyle bakıyoruz ve bu anlamdaki çalışmalarımızı da farklılaştırarak sürdürmek istiyoruz. Tekrar arkadaşlarla yapacağımız çalışmalarla bir master planı çalışmasına tekrar başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kahvaltı sonrasında verilen toplu fotoğrafı Vali Fidan çekti.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu