Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’de ‘kızartma yağ’ denetimi yapıldı

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, fast food tarzı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim yapıldı.

Nevşehir’de, özellikle ‘fast food’ olarak tabir edilen hızlı gıdaları üreterek toplu halde müşterilerine sunan işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Dnetimlerde, belirlenen kriterlere uymayan yağlardan numune alınarak analiz ediliyor ve uygun olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanıyor.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş; “Tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmak amacıyla,  Tarım ve Orman Bakanlığımızca rutin olarak yıl boyunca yapılan risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimlere başlanıldığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu