Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerResmi İlan

T.C. ÜRGÜP İCRA DAİRESİ 2022/223 TLMT. TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

T.C. ÜRGÜP İCRA DAİRESİ

2022/223 TLMT.
TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI
Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/223 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Nevşehir İl, Ürgüp İlçe, Başdere/Ağcaören Mahalle/Köy, Mercan Mevkii, 396 Ada, 118 Parsel nolu 18.528,14 m2 yüzölçümlü Bağ vasıflı taşınmaz tam hisseli olup tamamı satılacaktır. Tapu kaydında Türkiye Elektrik İletim A.Ş.ye ait 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 7. Maddesine göre belirtme şeklinde beyan kaydı bulunmaktadır. Söz konusu taşınmaz, Başdere/Ağcaören Köyü sımırları içerisinde kalmakta olup herhangi bir imar planı yoktur. Taşınmaz, konum olarak, Ağcaören Köyü yerleşim alanının güneydoğusunda Mercan Mevkiinde bulunmaktadır. Kadastral açıdan taşınmazın bağımsız ulaşım yolu vardır. Topoğrafik olarak çok eğimli bir yapıdadır. Taşınmaz kıraç nitelikte, kumlu-tınlı-taşlı karma toprak yapısına sahiptir. Taşınmazın bulunduğu bölgede genel olarak kısmen bağ ve meyve fidanlığı şeklindeki dikili tarım arazileri ile kısmen de tarım arazisi niteliğindeki taşınmazlar mevcuttur. Keşif tarihi itibariyle taşınmazın üzerinde, yaklaşık 6000 m2’lik kısmında yaklaşık 15-20 yaşlarında kısmen kurumuş meyve ağaçları (büyükçoğunluğu kayısı) ve yaklaşık 6000 m2’lik kısmı üzerinde üzüm bağı çubukları bulunmaktadır. Söz konusu meyve ağaçları ve üzüm bağı çubuklarının bakımsız durumda ve kurumaya yüz tutmuş durumda olduğu gözlemlenmiştir.Taşınmazın geri kalan kısmı boş olup, toprak yapısı ve eğimi dolayısıyla tarıma fazlaca elverişli değildir. Taşınmazın güney uç kısmından TEİAŞ’a ait yüksek gerilim hattı geçtiği görülmüştür. Taşınmaz üzerinde bahsedilen muhdesatlar dışında ekonomik değeri olan başkaca muhdesat ve yapı bulunmadığı görülmüştür.
Adresi : Başdere/AğcaörenK Mercan Mevkii 396 Ada 118 Parsel Ürgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü : 18.528,14 m2
Arsa Payı : Tam hisse satılacaktır.
İmar Durumu: Nevşehir İl Özel İdaresi 27/03/2023 tarihli E-28384308-100-34259 sayılı yazısı; Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Başdere/Ağcaören Köyünde , 396 ada, 118 nolu parsel köy yerleşik alan sınırı dışında kalmakta olup, arsa vasfında değildir. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarımsal Nitelikli Araziler” olarak belirlenen alan içerisindedir. Ayrıca gayrimenkulü içeren nazım ve uygulama İmar planı bulunmamaktadır. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde belirtilen limitler dahilinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygun görüşü ile tarımsal amaçlı yapı yapılabilir.
Kıymeti : 215.281,40 TL
KDV Oranı : %10
Kaydındaki Şerhler: Türkiye Elektrik İletim A.Ş.ye ait “2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 7. Maddesine göre belirtme ” şeklinde beyan kaydı bulunmaktadır.
Artırma Bilgileri

1.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 24/09/2024 – 10:00
Bitiş Tarih ve Saati : 01/10/2024 – 10:00
2.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 28/10/2024 – 10:00
Bitiş Tarih ve Saati : 04/11/2024 – 10:00

2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Nevşehir İl, Ürgüp İlçe, Başdere/Ağcaören Mahalle/Köy, Köyiçi Mevkii, 345 Ada, 4 Parsel nolu 4.934,37 m2 yüzölçümlü Avlulu Kargir Ev ve Bahçesi vasıflı taşınmaz, tapuda 1/2 hisse oranı ile RamazanDİRİCAN adına kayıtlıdır. Taşınmazın 1/2 hissesi satılacaktır. Söz konusu taşınmaz, Akçaören Köyü yerleşik alan sınırları içinde kalmaktadır. Ayrıca, taşınmaz 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup,taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir. Taşınmaz, konum olarak, Akçaören Köyü yerleşim alanı içerisinde eski ilkokulun kuzey batısında kalmaktadır. Kadastral açıdan taşınmazın direk ulaşım yolu vardır. Topoğrafik olarak az eğimli bir yapıdadır. Taşınmaz, köy genelinde bulunan tüm alt-üst yapı hizmetlerinden faydalanabilir durumdadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede güney kısmında genel olarak köy evi ve müştemilat şeklinde yapılaşmalar ile diğer yönlerinde ise tarla ve kayısılık şeklinde kullanılan tarım arazileri bulunmaktadır. Keşif tarihi itibariyle taşınmazın üzerinde avlu kısmında dört farklı kısımda yapı vardır. Taşınmazın geri kalan kısımları avlu ve bahçe olarak kullanılmaktadır. Avlu ve bahçe kısmında yaklaşık 20-30 yaşlarında çam ağaçları ve kayısı ağaçları bulunmaktadır. Bunlar;
– Sulama havuzu : Avlu kısmında bulunan ve ortada ev olarak kullanılan yapının güneyinde hemen ön kısmındaki 66 m2 yüzölçümlü sulama havuzu olup, yöresel kesme taş yığma olup, iç kısımları fayans kaplıdır.
– Ev : Avlu kısmında ortasında bulunan su havuzunun kuzeyinde hemen arka kısmındaki 200 m2 yüzölçümlü ikili konut olarak kullanılan yapıdır. Bu yapı tek kat üzerinde, iki bitişik ev olarak yöresel kesme taş yığma suretiyle yapılmıştır. Söz konusu evlerin her biri 3 oda, 1 salon, mutfak, ara hol, banyo ve wc kısımlarından ibarettir. Bu yapıların iç duvarları beton sıvalı olup, zemini beton şaptır. Dış giriş kapıları demir doğrama, iç oda kapılari ahşap panel kapı olup, pencereler ise kısmen ahşap kısmen de pvc doğramadır. Meskenler soba ile ısıtılmaktadır. Yapılarda çatı yerine tabliye betonu bulunmaktadır. Dam üzerinde güneş enerji sistemi bulunmaktadır. Bakımsız durumda olup, tadilat ihtiyacının bulunduğu gözlemlenmiştir.
– Depo, garaj, ahır, samanlık vs yapıları : Bu yapı grubu toplam 325 m2 yüzölçümlü olup, geneli
itibariyle tek kat üzerine yöresel taş yığma olup, garaj, depo, ahır ve samanlık şeklinde birbirine bitişik şekilde inşa edilmiştir: Garaj ve depo kısmında dış giriş kapıları demir doğramadır. Ahır ve samanlık kısımları, ön kısmı üstü açık arkâ kısmı eski taş kemer örme olup, iç içe birbirine bitişik mekânlardır. Duvarlar sıvasız olup, zemin, doğal topraktır. Garaj ve depo kısmında tabliye dam üzerine sonradan biriket örme suretiyle sundurma çatı oluşturulmuş olup; üstü oluklu sac ile kaplanmıştır. Geri kaları mekânlarda çatı yerine tabliye betonu vardır. Bu mekânlar ısıtılmamaktadır. Bu yapılar, geneli itibariyle bakımsız durumda olup, tadilat ihtiyacının bulunmaktadır.
– Kömürlük ve depo : Avlu kısmında bulunan ve ortada ev olarak kullanılan yapının kuzey batısında 40 m2 yüzölçümlü kömürlük ve depo şeklindeki tek katlı yapı, yöresel taş örme suretiyle yapılmış kısmen beton sıvalı boyasız, kısmen de sıvasızdır. Kapı ve pencereleri yoktur. Çatı yerine tabliye betonu vardır.Bakımsız durumda olup, tadilat ihtiyacının bulunmaktadır.
-Muhdesat (Ağaçlar) : Avlu ve bahçe kısmında yaklaşık 20-30 yaşlarında çam ağaçları ve kayısı ağaçları bulunmaktadır. Kısmen bakımsız durumdadır.
Adresi : Başdere/Ağcaören Köyü, Köyiçi Mevki, 345 Ada 4 Parsel Ürgüp/Nevşehir
Yüzölçümü : 4.934,37 m2
Arsa Payı : Taşınmazın 1/2 hissesi satılacaktır.
İmar Durumu: Söz konusu taşınmaz, Akçaören Köyü yerleşik alan sınırları içinde kalmaktadır. Ayrıca, taşınmaz 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup,taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir. Detayları ekte yer alan Nevşehir İl Özel İdaresinin müzekkeresinde mevcuttur.
Kıymeti : 623.608,50 TL
KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler: Kaydındaki gibidir.
Artırma Bilgileri

1.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 24/09/2024 – 10:25
Bitiş Tarih ve Saati : 01/10/2024 – 10:25
2.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 28/10/2024 – 10:25
Bitiş Tarih ve Saati : 04/11/2024 – 10:25

13/02/2024 (İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu