Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ’de Çello Orkestrası Konseri Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Müzik Kulübü ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı iş birliğiyle "Çello Orkestrası Konseri" düzenlendi.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen konsere NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve müzikseverler katıldı.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Ögr. Üyesi Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan yönetiminde gerçekleştirilen konserin icra edilmesinde NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Erdem Kaya ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı lisans ve yüksek lisans öğrencileri de yer aldı.

Konserin ilk bölümünde sahne alan Gazi Çello Topluluğu sırasıyla Vivaldi iki çello için konçertosunun ilk bölümünü, Sabahın Seherinde, Sarı Gelin ve Sin Sin Oyun havası türkü düzenlemelerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümü ise yine türkü düzenlemeleri, film müzikleri, popüler şarkılar ve çello eğitimi dağarı eserlerinden oluştu.

Çello orkestrasının seslendirdiği türküden tangoya, film-dizi müziklerinden popüler müzik örneklerine birbirinden güzel birçok eser dinleyiciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. Konser sonunda NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan ve Şinasi Çilden’e teşekkür belgesi ile NEVÜ ve Nevşehir’i sembolize eden hediyeler takdim etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu