Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Lisans öğrencilerine 3 boyutlu yazıcı eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) ile Kapadokya Teknopark koordinatörlüğünde lisans öğrencilerine yönelik 3 boyutlu yazıcılara giriş eğitimi verildi.

NEVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark binası Labadokya Hızlı Prototipleme Atölyesi’nde Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bilgin Yazlık, NEVEMM Müdürü Doçent Dr. Deniz Kaya, NEVEMM Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Serdar Tekin ve Araştırma Görevlisi Ayşenaz Ekin Duman, Eğitim Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Polat ve eğitmen Yiğit Metin öncülüğünde yürütülen eğitime, toplam 32 lisans öğrencisi katıldı.

Lisans öğrencilerinde modern teknolojinin imkanı olan 3 boyutlu yazıcıların etkili kullanımı konusunda düzenlenen eğitim, iki oturum halinde verildi.

İlk oturumda katmanlı imalat süreci, filament, dilimleme yazılımı ile baskı, tasarım, tasarım süreci, tasarımın yazdırmaya uygun hale getirilmesi, üretim parametrelerinin tayini ve 3 boyutlu yazıcının eğitime yansımaları teorik açıdan ele alındı.

İkinci oturumda ise baskı alınma süreçleri uygulamalı olarak ele alınarak örnek bir baskı uygulaması gerçekleştirildi.

Lisans öğrencilerinin sorularına ve görüşlerine de yer verilen eğitim, eğitimci ve eğitim danışmanına teşekkür belgelerinin verilmesi ile tamamlandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu