Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Ürgüp’te sokak hayvanları sorunu çözülüyor

Ürgüp Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Can Dostlar Komisyonu kuruldu.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul başkanlığında belediye toplantı salonunda sokak köpekleri ile ilgili yapılabilecek çalışmalar görüşülmek üzere toplantı gerçekleştirildi.

Başkan Bul, sokak hayvanları konulu ilk toplantının yüksek katılımla ve verimli geçtiğini söyleyerek, katılımları ve görüşleri için vatandaşlara teşekkür etti.

Bul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplantıda sokak hayvanları için alınan kararları açıkladı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 2 veteriner hekim, barınak mülk sahibi, birisi kedisever olmak üzere toplam 4 hayvanseverden oluşacak şekilde 6 kişilik Can Dostlar Komisyonu kuruldu. Komisyondaki 6 kişinin himayesinde Ürgüp Can Dostlar Derneği kurulacak. Belediye çalışılacak ofis, hukuk desteği ve kuruluş maliyeti desteği sağlayacak. Derneğe tüm hayvanseverler üye olabilecek.

Mevcut barınaktaki ekiplerin yönetilmesi için 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren veteriner hekim ve mevcut zabıta amiri yönetici olarak atandı. Can Dostlar Komisyonu ana hedef olarak Ürgüp’teki sokak köpeklerini kısırlaştıracak, rehabilitasyon ihtiyacı olanlara da bu desteği sağlayacak.

Başkan Bul, belediye olarak Ürgüp’ün iki temel probleminden bir tanesi olan sokak köpekleri için yapılacak çalışmaların destekçisi olacaklarını belirterek, “Sokak köpeklerimizin zarar görmemesi ve hemşehrilerimize zarar vermelerinin bilimsel ve kanuni sınırlarda önlenmesidir. Düzenli olarak bu konuda aylık toplantılarımız devam edecek ve gelişmeleri takip edeceğiz. Bu arada çevre köy ve beldelerden yeni bırakılmaların olmaması için de tedbir alıyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu