BölgeManşetlerSiyasetÜrgüp Haberleri

İyi Parti Ürgüp İlçe Teşkilatından Basın Açıklaması

Ürgüp Evleri Toplu Konutları Hakkında Basın Açıklamamız 13.01.2021 tarihinde çarşamba günü için meteoroloji bölge müdürlüğünden yapılan açıklama ile ilimiz genelinde şiddetli rüzgâr yaşanacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Nevşehir’de yalnızca Ürgüp’te, Ürgüp Belediye Evleri olarak bilinen ve tadilatı henüz 2 ay gibi kısa süre önce yapılan, çatıların şiddetli rüzgâr sonucu uçması neticesinde maddi hasar meydana gelmiş, park halinde ki araçlar hasar görmüştür. Şans eseri vatandaşlarımızın canına zarar gelmemiş, ölü ve yaralı olmaması olayın sonuçları noktasında sevindirici olmuştur. Bunun üzerine sorumlu hiçbir kurum, kişi veya kişilerce açıklama yapılmamış ve İYİ Parti Ürgüp İlçe Başkanlığı sosyal medya hesaplarından ve İlçe Başkanımız Yakut KARAGÖZ ’ün sosyal medya hesaplarından yaşanan hadise duyurulmuş ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz sunulmuştur. Yine bu paylaşımda yetkililerden kamuoyu açıklaması beklediğimizi ifade edilmiştir.
Olay meydana geldikten sonra hem Belediye Başkanımız Sayın Mehmet AKTÜRK hem de Ürgüp Belediyesi sosyal medya hesaplarından kar yağışı ile ilgili 1 tane videolu, 2 tane fotoğraflı olmak üzere Ürgüp kar manzaraları ve karla mücadele paylaşımları yapılmış, yaşanan çatı uçması hadisesi görmezden gelinmiştir. Konuya ilişkin İYİ Parti ve CHP’nin yapmış oldukları açıklamalar sonrası hadiseden ancak 24 saat sonra Ürgüp Belediye Başkanlığı tarafından kamuoyu açıklaması yapılmış bu açıklamada olayı 2002’ye kadar geri götürülerek; “Söz konusu mağduriyetin uzun süre zarfında göz ardı edildiği gelinen sürece kadar site sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz etkilendiği” vurgulanmıştır. Devlette devamlılık esası gereği 2007- 2009 yılları merhum Kasım Uğur Beyefendi, 2009-2019 yılları arasında Fahri Yıldız Beyefendi görev yapmışlardır. Belediye’nin yapmış olduğu açıklama kendisinden önceki 12 yıllık AK Parti dönemi mi kast edilmektedir?
Belediyemizce, hadise afet olarak nitelendirilip halk nezdinde sıradan gelir-geçer hadise olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Lakin il genelinde yalnızca Ürgüp İlçemizde ki Ürgüp Belediye Evleri’nde ihalesi 24.09.2020 tarihinde yapılan, inşaat işi bitirilmiş ve teslim sürecinde olan çatıda meydana gelmiştir. Yaşanan hadise bir afet değil İhmal ve tedbirsizlik silsilesidir. Dolayısıyla bu konuda ilgili kuruluşları konuya ilişkin soruşturmaları yürütmek üzere göreve davet ediyor, mağduriyetlerin giderilmesi hususunun takipçisi olacağımızı bir kez daha beyan ediyoruz.
Diğer taraftan yapılan açıklamada “konunun hiçbir kirli siyasi zihniyet tarafından istismar edilmesine müsaade edilmeyeceği ve konunun takipçisi olunacağı” şeklinde ifade kullanılmıştır. Peki bu üzücü hadiseden sonra sosyal medya hesapları sessizliğe bürünen, mağduriyet yaşayan vatandaşlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan siyaset mi kirlidir? Yoksa vatandaşın üzüntüsünü paylaşıp, geçmiş olsun dileklerini ileten, mağdurların hakkını dile getiren muhalefet mi kirli siyasi zihniyettir?
İYİ Parti olarak başlangıçtan günümüze kadar genel ve yerel siyasette sergilemiş olduğumuz yapıcı ve yol gösterici tutumumuzu, hiçbir zaman kişi veya kişilere bağlı kalmadan ilkeler ve kurumsal yapımıza uygun olarak sürdürdüğümüzü ve sürdüreceğimizi Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
İYİ Parti Ürgüp İlçe Başkanlığı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu