Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Ürgüp’teki festivalde ünlü sanatçılar sahne alacak

 

Ürgüp Belediyesi tarafından hazırlanan festivalde bu yıl yine birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak.

Ürgüp’ün yarım asırlık festivali “51. Ürgüp Uluslar arası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali” bu yıl yine Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenecek festival, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları eşliğinde 6 Eylül Çarşamba günü Belediye önünden Hamam önüne kadar sürecek olan kortej ile başlayacak.

Festival kapsamında Uluslar arası ressamlar tarafından resim ve fotoğraf sergisi ve Gürcistan’dan gelen gruplar tarafından sahne gösterileri de yer alacak.

Yılın en güzel üzüm yetiştiricisinin belirlenerek ödüllerinin verileceği festivalde köyler stand açarak ürünlerini sergileyecek.

Ünlü isimlerin katılacağı konserler 6 Eylül akşamında başlayacak Alaturka Akşamlar programıyla konuk sanatçı Gülşen Kutlu’nun katılımıyla Ürgüp’ün meydanındaki şölen alanından TRT Müzik ekranlarından CANLI olarak yayınlanacak.

İlk festivalin Ürgüp’te 1967 yılında belediye öncülüğünde yapıldığını kaydeden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Görevde olduğumuz yıllar içerisinde festivalimizi her yıl bir önceki yıldan daha iyisini yapmanın gayretiyle ve turizmcilerimizin desteğiyle tamamladık. Ünlü sanatçıların katılımıyla düzenlenecek Bağ Bozumu Festivalimize destek veren tüm turizmcilerimize, iş insanlarımıza teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyorum. Köylerimizle birlikte Ürgüp’ümüzün tarımının, üzümünün, turizminin daha etkin bir şekilde tanıtımının yapılarak festivalin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyoruz.” ” Dedi.

9 Eylül’de hamam önünde çocuk etkinliklerinin yapılacağı 51. Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinde aynı gün saat 14:00’de bağ bozumu ritüeli gerçekleştirilecek.

Dört gün boyunca her akşam ilçe merkezindeki şölen alanında düzenlenecek olan ücretsiz konserlerde şu sanatçılar sahne alacak;
• 6 Eylül Çarşamba : Trt Alaturka Akşamlar – Mine Geçili – İsmail Özkan – Gülşen Kutlu
• 7 Eylül Perşembe: Doğukan Alsay ve Ece Mumay
• 8 Eylül Cuma – Doğukan Alsay ve İlyas Yalçıntaş
• 9 Eylül Cumartesi – Doğukan Alsay ve ZARA

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu