Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Kapadokya Üniversitesi Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) 2024 Küresel Konferansı’na Katıldı

Dünya çapında daha sürdürülebilir ve çevre dostu turizm çözümlerinin tartışıldığı konferansa İsveç Turizm Ajansı ev sahipliği yaptı.

Üniversitemizin kurumsal üyesi olduğu GSTC’nin konferansında Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal temsil etti. Türk heyetinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilcileri yer aldı.

Konferansta sürdürülebilir turizmle ilgili güncel eğilimler ve gelişmeler tartışılırken Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programında gelinen nokta TGA Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu tarafından sunuldu. Türkiye’nin bu program sayesinde gelmiş olduğu küresel liderlik pozisyonu birçok ülke katılımcısı tarafından ilgiyle izlendi. Üniversitemizin öncülük ettiği Sürdürülebilir Turizm Cazibe Merkezleri Kriterleri ile yakın zamanda duyurulan ve yine Üniversitemizin öncülüğünde uluslararası bir ekiple geliştirilen MICE Kriterleri de farklı çalıştaylar ve oturumlarda katılımcılarla paylaşıldı. Konferans vesilesiyle Rektörümüz ile GSTC CEO’su Randy Durband ve Dr. Mihee Kang, kurumsal araştırma ve eğitim iş birlikleri ve projeler hakkında toplantılar gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu