Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

E – izleme ve EBA platformu

Milli Eğitim Bakanlığı 5,8,9 ve 10.sınıf öğrencileri için Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında açık uçlu, çoktan seçmeli, doğru-yanlış, cümle seçimi, açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim gibi farklı türlerde çalışma sorularını içeren, öğrencilerimizin gerçek yaşam durumlarını görmesini sağlayan simülasyonlar ile zenginleştirilmiş test ortamı erişime açıldı.

Ayrıca eba platformu da zengin içerikleri ile öğrencilere destek sağlamakta olup birçok ders içeriğine ulaşma imkanı sunmakta.

Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” ilan edilen Türkiye’de AFAD koordinasyonundaki çalışmalarla farkındalık oluşturuyor. AFAD’ın çalışmaları, Dünya genelinde risk bilinci ve afet azaltma kültürünü teşvik etmek amacıyla ilan edilen günün amacına hizmet ediyor. Bu kapsamda, ülke geneli için Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP), halkı tehlikelere karşı uyaran İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) Projesi ve 81 ilde yereli güçlendiren İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) hayata geçirildi. Böylece Türkiye, küresel Hedef G’ye büyük ölçüde ulaştı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1989 yılında, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak ilan etti. Her yıl, bu özel günde düzenlenen faaliyetlerle Dünya genelinde, afet risklerinin tespiti ve azaltması konusunda farkındalık oluşturuluyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu