Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerSiyaset

“Nevşehir’e 12 Milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Nevşehir’e 12 Milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir  Uraloğlu, öğle saatlerinde havayolu ile Nevşehir’e geldi. Buradaki karşılama töreninin ardından Bakan Uraloğlu, ilk olarak Nevşehir Valiliğini ziyaret etti.  Bakan Uraloğlu şeref defterini imzaladıktan sonra Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile bir süre görüştü.

Bakan Abdülkadir Uraoğlu, Nevşehir Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Bakan  Abdülkadir Uraloğlu basın açıklamasında bulundu.

“NEVŞEHİR’E 12 MİLYAR TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bakan Uraloğlu, Nevşehir’e AK Parti hükümetleri döneminde Nevşehir’e 12 Milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyerek  “ Güzel atlar diyarı Kapadokya bölgesinin  Ürgüp, Derinkuyu, Avanos,  Göreme Açık Hava Müzesi, Ihlara Vadisi,  Nevşehir  Yeraltı şehirleri, Damat İbrahimpaşa Külliyesi gibi  doğal, tarihi ve kültürel merkeziyle Nevşehir gerçekten bir  açık hava müzesi konumundadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak,  biz ilimize AK Parti hükümetleri döneminde  12 milyar liralık  bir yatırım gerçekleştirdik. Şöyle bakacak olursak, 87 Kilometre  olan bölünmüş yolun yol uzunluğumuzu 307  kilometreye çıkarmışız. 2002’de hiç  karışık sıcak kaplama,  yani beton asfalt dediğimiz  yol yokmuş  onu 287  kilometreye çıkarmışız.

Neler yapmışız Kayseri-Kırşehir- Ankara  yolunu bölünmüş  yol haline getirmişiz. Nevşehir- Acıgöl-Aksaray yolunu  bölünmüş yol haline getirmişiz. Kayseri- Avanos – Ürgüp- Nevşehir  yolu, Gülşehir –Avanos yolu, Nevşehir- Niğde Yolu gibi  yollarımızı bitirmişiz. Nevşehir Güney Çevre Yolu  bitirerek  hizmete açmışız. En kıymetlisi de  349 Kilometre  tek yol iyileştirmesi   her tarafa dokunmuşuz  ama ilimizin en kıymetli yatırımı bölgemizin en kıymetli yatırımı  biz Ankara- Nevşehir – Niğde ve Adana’ya kadar giden  otoyolumuzu bitirerek  hizmete açmışız. Gerçekten  biz şehrimizin  ziyaretçilerini, araç trafiğini takip  ediyoruz.  Otoyolu bitirdikten sonra  onun ne kadar hızlı  geliştiğini ve değiştiğini de  beraber görmüş oluyoruz. “ dedi

NEVŞEHİR-ACIGÖL VE AKSARAY YOLUNA DEĞİNDİ

Nevşehir- Acıgöl ve Aksaray yoluna değinen Bakan Uraloğlu, “Biz tabi bir çok  yatırım yapıyoruz, özellikle  köprüler yaptık yine bu süreç içerisinde.  Şimdi bazı işleri  önceden yaparsınız  sonradan ihtiyaç gelişir ve  ihtiyaçlar değişir ona göre de  vaziyet almamız  lazım.  Biz Nevşehir- Acıgöl-Aksaray yolunu  bölünmüş yol olarak bitirmiştik.  İlk bitirdiğimiz bölünmüş yollardandır. Statik kaplama  o günkü şartlara göre statik kaplama  yapabilmiştik onu artık  ihtiyaçlar, gelişiyor, değişiyor ve imkanlarda  gelişiyor çok şükür. O yolunda  bütün bu sıcak karışım kaplama  yapılması ve  mevcut stantların  yükseltilmesi  ihtiyacı hasıl olmuştu. Ona da başladık, inşallah bundan sonraki  süreçte  biraz bu pandemidir, depremdir,  bizi etkiledi, belik birazcık orada  istediğimiz hızda gidemedik ama  Allah’ın izniyle bundan sonra  inşallah daha hızlı orada  ilerleyeceğiz ve orayı inşallah  hızlı bir şekilde  Aksaray’a kadar bağlamış olacağız.  Yine Nevşehir- Ürgüp  -Ürgüp Boğaz köprü yolu  103 evler  köprülü kavşağı ve devamındaki bağlantı yolu,  Tarihi Avanos köprüsü  gibi  önemli projelerde özellikle Karayolları  tarafından  çalışmaya devam  ediyoruz. “ ifadesini kullandı.

“OTOYOL STANDLARINI SAĞLAYACAK BİR ÇEVRE YOLU YAPACAĞIZ ”

En kısa sürede çevreyolu projesini bitireceklerini açıklayan Uraloğlu, “ Tabi sizlerin çok yakından beklediği  günlük yaşantınızda önemli  rol oynayan  bizim bir çevre yolu projemiz  daha var. O çevre yolu projesinde neredeyiz.  Burada Nevşehir Belediyemizle  güzel bir iş birliğimiz var. İnşallah o işbirliği  1 Nisan sabahında itibaren daha  güçlenerek  devam edecektir. Bizim yaklaşık 16.7  kilometre uzunluğunda  ki yolumuzun  projesinin  ön proje diyebileceğimiz  projeyi yaptık. Belediyemiz de 3 etapta  kamulaştırma ve imar uygulamalarıyla  ilgili çalışmalarını  başlattı.  Hedefimiz  yıl içerisinde  projeyi bitirerek  bunun  yıl sonuna kadar inşallah , olmadı önümüzdeki senenin hemen başlarında  ihalesini yapmayı planlıyoruz. Yatırım programına aldık.  Şimdi bazıları bu konuda simülasyonlar yapıyor  hatta tamam elbette biz  ne söylediğimizi bilerek  söylüyoruz ama  devletin yatırım  programını da  girmiş durumdadır. En kısa zamanda  projeyi bitirerek başlayacağız.   Proje tabi  19.7 kilometre dedim . İçerisinde  6 tane  köprülü kavşak var, yine  içerisinde 2 tane üst geçit   ve 5 tane de  altgeçit var  yani kendi başına  gerçekten   otoyol standlarını sağlayacak  bir yaklaşımla inşallah  buraya bir çevreyolu da bu önümüzdeki süreçte  biz kazandırmış olacağız. “ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu