Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Dünya Sağlık Örgütü Komitesinde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rukiye Akay, Avrupa Kariyerinin Başındaki Hemşireler ve Öğrenci Hemşireler Birliği'nin (ENSA) temsilcisi olarak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesel Komitesi’ne katıldı.

  1. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesel Komitesi toplantısı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapıldı. Dünyanın çeşitli yerlerinden hükümet yetkililerinin ve çeşitli derneklerin katıldığı komitede, NEVÜ öğrencisi Rukiye Akay’ın temsilciliğini yaptığı “Avrupa Kariyerinin Başındaki Hemşireler ve Öğrenci Hemşireler Birliği (ENSA)”, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan ve kabul gören ilk “öğrenci hemşire derneği” oldu. Avrupa bölgesindeki kariyerinin başındaki hemşireleri ve öğrenci hemşireleri temsil eden NEVÜ’lü Rukiye Akay, komite toplantısına ve öncesinde düzenlenen “Birincil Sağlık Hizmetlerinde Politikalar ve Pratik: Daha İyi Sonuçlar için Uygulamalar” kongresine katıldı.

Üç gün süren komite toplantısında dünya sağlığı 15 başlıkta incelendi ve yeni kararlar alındı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu