Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

36.Ahilik Haftası Kutlama ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

18-23 Eylül 2023 tarihleri arasında kutlanan 36. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda Ahilik Haftası Kutlama Töreni gerçekleştirilerek; 2023 yılı İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket ve ödülleri takdim edildi.

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ev sahipliğinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ekrem Nurlu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz ve Oda Başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan NEVESOB Başkanı Pınarbaşı, Ahilik kültürünün öneminden bahsederek esnaf ve sanatkarların ticaret hayatına olan katkılarından bahsetti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Ahilik geleneği ile ticareti, ahlakı, dürüstlüğü, ustanın önemini, çırağın önemini hatırlayarak ve bunu gelecek nesillere aktararak bu geleneğimizi sürdürmek toplumumuz açısından önemli olduğunu belirtti.

Milletvekili Çalışkan konuşmasında, Ahi-Evran-ı veliden günümüze gelen esnaf ve sanatkarlığın önemi ve kıymetinden bahsetti.

Vali Fidan konuşmasında, Esnaf ve sanatkarların kadirşinas, vatanına ve milletini çok seven kişiler olduğunu belirterek Ahilik Kültürünün yaşatılmasının önemi vurguladı ve seçilen ahi, kalfa ve çırağa iş hayatlarında başarılar diledi.

NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın Nevşehir Valisi Ali Fidan’a kaftan takdimi akabinde 2023 yılı İlin Ahisi 40 yıllık esnaf ve sanatkar İhsan Tükel, İlin Kalfası Adnan Başkay ve İlin Çırağı Zülfikar Kağan Koz’a plaket ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Tören sonrası Vali Fidan ve beraberindeki protokol üyeleri esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek karanfil takdim etti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu