Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Ürgüp Hamamında hafta sonları halk günü (250 TL)

Ürgüp Belediyesi’ne ait tarihi Ürgüp Hamamı’nın işletmecisi, hafta sonlarında Ürgüplü vatandaşlara özel fiyatlandırma yaptı.

Anadolu’nun tarihi mekanlara sahip yerleşim yerlerinden olan Ürgüp’ün tarihi hamamı Ürgüp Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilmesinin ardından yeni yüzüyle işletmeye açıldı.

1726-1727 yılları arasında Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Ürgüp Hamamına yerli yabancı turistler yoğun ilgi gösterirken Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün talebi ile hafta sonları Ürgüplü vatandaşlara hizmet edecek tarihi hamamda Cumartesi günleri kadınlara özel kese-köpük masajı kişi başı 250 TL’yePazar günleri erkeklere özel tarife ile kese-köpük masajı sabit fiyat 250 TL’ye Ürgüplü’ye hizmet verecek.

Ürgüp’te halen kullanılan tek Türk hamamı olan hamam, turistlerin ilgisini çeken tarihi yapısını korumanın yanı sıra, yok olmaya yüz tutmaktan Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla kurtulup, kömürlü olan ısıtma sistemi doğalgaza dönüşmüş çevre kirliliği önlenmiş, A’dan Z’ye aslına uygun olarak restore edilen hamamda tüm mermerler yenilenmiş, yapılan ihale ile Ürgüp Şehir Hamamı  Lavanda Luxury Spa & Beauty adlı ödüllü özel bir şirket tarafından işletilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu