Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Aktürk aday adaylığını duyurdu: “Daha yapacak işlerimiz var”

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Yaklaşık 4 yıldır bu kente şehirleşme, hizmet anlamında çok önemli hizmetler ettiğimizin farkındayız, halk da bunun bilincinde. Biz tüm Ürgüp’ün, hiçbir siyasal rozete bağlı kalmadan 25 bin insanın belediye başkanı olmaya, hizmet etmeye devam etmek isteriz.” dedi.

Başkan Aktürk, Ürgüp’ün son dönemdeki gelişmelerini ve geleceğe yönelik planlarını değerlendirdi.

“BİZ HİZMET YOLCULUĞUMUZA DEVAM EDELİM İSTERİZ”

Aktürk, ilçede yapılan hizmetlerin halk tarafından görüldüğüne vurgu yaparak, 2024 yılı yerel seçimlerinde tekrar aday olmasına ilişkin şunları söyledi:

“Yaklaşık 4 yıldır bu kente çok ciddi sadece bugün festivaller anlamında değil şehirleşme, hizmet anlamında da çok önemli hizmetler ettiğimizin farkındayız, halk da bunun bilincinde. Seçimlerde yeniden aday olabilmenin yolu, ben şimdi bu noktada adayım dersem hadsizlik etmiş olurum. Neden? Yetkili kurumlarımız vardır. Bizim için karar verici mekanizmalarımız mevcuttur. Biz hizmet yolculuğumuza devam edelim isteriz. Biz tüm Ürgüp’ün, hiçbir siyasal rozete bağlı kalmadan herkesin, 25 bin insanın belediye başkanı olmaya, hizmet etmeye devam etmek isteriz. Ama dediğim gibi bu anlamda bizler için karar verici mekanizmalarımız vardır. Onlar da yakında zaten gerekli, en uygun kararları vereceklerdir.”

Şu an belediye başkanlığı aday adaylığı için Ürgüp’te başka bir isim duymadığını belirten Başkan Aktürk, 2019 yılında yapılan seçim sonrası zafer konuşmasını yaptığı kürsüde söylediklerini hatırlatarak, “Elbette bir partiden aday oluruz demokratik bir yarış anlamında ilerletiriz ama sandıklar açıldığı andan itibaren benim çekirdek 8 kişilik ailem vardı, bundan sonra 25 bin kişilik bir aileye mensubum, 25 bin kişiye hizmet etme yükümlülüğüm var demiştim. Ve Allah’a hamd olsun 4 buçuk senedir de bunu gayet şeffaf, tarafsız, herkese objektif yaklaşarak bu hizmet yolculuğunu devam ettirdiğimizi görüyoruz.” dedi.

“2 BUÇUK YIL PANDEMİYLE GEÇEN BİR DÖNEM OLDU”

Aktürk, kolay bir süreç geçirmediklerini, 4 buçuk yıl boyunca Türk belediyecilik tarihinin her şeyi, her türlü unsuru yaşadığı bir dönemden geçtiğini vurgulayarak pandemi döneminde yaşananlara şu şekilde değindi: “Hem global anlamda, dünya düzeninde hem ülkesel bazda hiç kimsenin hesabında olmayan nice afaki ve ekstrem olayları da bu dönemde yaşadığımızı görüyoruz. 2 yıl, 2 buçuk yıl pandemiyle geçen bir dönem oldu. Bir gece genelgeyle nice esnafımızın faaliyetlerine son verdiğimiz, evden çıkmaların sokağa çıkmaların yasak olduğu, lokomotifine turizmi almış bir kent olmanın ve o manada 35-40 sektörü de otomatikman etkileyen dönemler geçirdik. Bu anlamda sosyal ve kültürel belediyeciliğin ne kadar önemli olduğu dönemlerde bile Allah’a hamd olsun çok büyük işler başardık.”

“BORÇLANMADIK BORÇ ÖDEDİK”

Pandemi, sel, yangın en önemlisi de 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen bir deprem olmasına rağmen 81 ili de ruhen, psikolojikman ve her yönüyle etkilemiş bir asrın felaketinin yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirten Aktürk, “Buna rağmen her zaman kentimize değil, bu yaşanan olaylardan dolayı farklı yerlere hizmet götürdüğümüz de bir dönem geçirdik. Sel oldu, baktığınız zaman kamyonum Kastamonu Bozkurt’ta, deprem oldu anında Hatay Kırıkhan’dayız. Tabi ki hala oradayız, ilk andan bu zamana kadar. Yangın oldu Manavgat’tayız. Yani Ürgüp halkına hizmet ederken beraberinde ‘Bize bir yardım eli uzatan yok mu?’ denilen yerlerde de anında ulaştığımız dönemler geçirmemize rağmen bunlar ve beraberinde de şuan biliyorsunuz fiyatsal anlamda ciddi artışların olduğu bir dönem de geçiriyoruz. Buna rağmen bu belediye 4 buçuk yıldır 1 kuruş borçlanma yetkisi almadan, 1 kuruş herhangi bir yere borçlanmadan üstlenmiş olduğu borç yükünü de Türk Lirası bazında yüzde 60 eritmiş, döviz bazında da onda 1 eritmiş bir belediyeyle karşınızdayız. Ve devraldığımız bütçeyi 20 katı ileriye taşımış bir belediyeyiz, istihdama katkı sağlamış bir belediyeyiz. Bugün hizmet ağımız genişliyor, Ürgüp büyüyor. 160’lardan bugün 270’lere ulaşan bir personel sayısına ulaşmışız. Türk Lirası bazında 10 katı personel giderinin arttığı bir dönemde kuruşu kuruşuna bir gün gecikmeden hala ve hala personelin maaşını ödeyen bir belediyeyiz. Bunlar kolay şeyler değil.” diye konuştu.

“ÜRGÜP TURİZM KENTİYLE BİRLİKTE BİR EĞİTİM KENTİ DE OLDU”

Belediyenin ekonomik başarısına, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa karşı yapılan hizmetlere ve spor yapılarına değinen Başkan Aktürk, “Burası bir turizm kenti, aynı zamanda eğitim kenti. Fabrika kampüsümüz var. Oraya çok ciddi emeklerimiz var. Bugün şehir turizm anlamında hafif sekteye uğradığında öğrenciler ne zaman gelecek diye bakış açısı sergilenen bir kent haline geldik. Burası aynı zamanda turizm kentiyle birlikte bir eğitim kenti de oldu. Ve buna mütevellit Nevşehir’in en büyük yurt yatırımı bu ilçemize yapılıyor. Bugün bin 200 kişilik kız, 800 kişilik erkek yurdu yakın zamanda çok hızlı bir çelik konstrüksiyon üzerine modüler bir yapıda hayata geçip, o barınma problemi de en kısa zamanda sona erdirilecek. Biz yine aynı zamanda Ürgüp’ün gençlerini düşünerek hayata geçirdiğimiz inşallah ekim ayıyla beraber çok ciddi kurdele keseceğimiz bir döneme de yaklaşıyoruz. Bugün 16 bin metrekare de spor kompleksini bitirmek üzereyiz. Yarı olimpik yüzme havuzumuz bitti, tenis kortumuz, voleybol sahamız ve kapalı halı sahadan oluşan bir spor kompleksini hayata geçirdik. Bugün 50 yıl, 60 yıl Ürgüp’e hizmet edecek yeni kademe binamızı hizmete geçirdik tüm birimlerimizi oraya taşıdık.” ifadelerine yer verdi.

470 KONUTLUK TOKİ İHALESİ 10 EKİM’DE YAPILACAK

Ürgüp’ün barınma sorunuyla birlikte kira ve konut sorunlarıyla ilgili önemli adımlar attıklarını ve sosyal konut hamlesine önem verdiklerini vurgulayan Aktürk, şöyle devam etti: “Yoğun bir şekilde TOKİ ile anlamda görüşmelerimiz devam ederken, tüm Türkiye’deki Cumhuriyet tarihinin en yoğun sosyal konut hamlesini başlatan Cumhurbaşkanımız nüfusa göre orantılandığında 150 konutla başlamıştık. Biz dedik ki 150 konut bize yetmez. Kuraların çekildiği gün 350’ye göre çekmiştik kuraları. Depremi yaşamış, şu an her yönüyle tüm hizmetin kalıcı konutlara, kalıcı ihalelerinin yapıldığı bir dönemde biz Ürgüp’ümüzün konut sayısını 470 konuta arttırdık. 470 konut ihalesi 10 Ekim tarihinde yapılmak üzere geçen hafta TOKİ’nin internet sitesinde yayımlandı. Bunlar çok önemli şeyler.”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu