Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Okul ve Öğretmenin Rol ve İşlevi, Başka Hiçbir Unsura Devredilemez!

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Okullarımız ve Öğrencilerimiz hiçbir oluşum ve grubun deney sahası değildir.

Eğitimci kimliğinden bihaber profillerin STK adı altında okullarda cirit atmasını bir eğitim sendikası olarak kabül etmiyoruz. İfadesini kullanarak Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan’ın tüm Türkiye’ye yaptığı açıklmayı Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.

İŞTE TEPKİLERİ DİLE GETİREN O AÇIKLAMALAR

“Eğitim hayatımız ve öğrencilerimizin iyi yetişmesi amacıyla, başta STK’lar olmak üzere tüm resmi ve özel kuruluşların kaygı ve gayretleri kıymetlidir ve olması gereken bir durumdur.

Ancak, özellikle STK’ların, bu tür faaliyetlerini kendi kulvarlarında yürütmesine azami özen gösterilmelidir.

Örgün eğitimde, okul ve öğretmenin rol ve işlevi, başka hiçbir unsur ve sürece devredilemez! @tcmeb personeli olan 1 milyonu aşkın öğretmenimiz, “milletimizin bizlere emaneti olan evlatlarımızı çağın gerektirdiği evrensel yeterliliklere sahip, millî ve manevi değerleri benimsemiş, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetiştirme” azim, donanım ve liyakatine haizdir.

Örgün eğitim sürecinde, dışarıdan unsurları okullarımızın işlevinin bir parçası yapmak, öğretmenimize güvenmemek ve yeterliliğini sorgulamak demektir. Ki, böylesi bir tutum da ÖĞRETMENLERİMİZE HAKARETTİR!

Özellikle eğitimci kimliğinden yoksun, pedagojik formasyonu olmayan, çocuk ve öğrenci psikolojisinden bihaber profillerle örgün eğitim sürecine dahil olmak, geleceğimize ihanet anlamı taşımaktadır.

Hele ki, okullarımız ve öğrencilerimiz, adı ve sıfatı ne olursa olsun hiçbir oluşum ve grubun, proje ve deney sahası olamaz!

Ülkemiz bu husustaki tedbirsizliklerin bedelini 15 Temmuz’da acı şekilde ödemiştir.

Milletimize benzer travmaları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur!

Tarihi vebali vardır…”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu