Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

2023’te Kapadokya, tüm zamanların rekorunu kırdı

Kapadokya Bölgesinde, geride bıraktığımız 2023 yılında %21 oranında artışla 4 Milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turistle tüm zamanların turizm rekoru kırıldı.

Nevşehir Kapadokya Bölgesindeki turizm hareketliliği artarak devam ediyor.

2023 yılında, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı.

Kapadokya Bölgesini 2023 Yılında 4 Milyon 826 bin 662 Yerli ve Yabancı turist bölgemizi ziyaret etti.

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirası listesinde yer alan Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesindeki müze ve ören yerlerini; Kapadokya Bölgesinde, geride bıraktığımız 2023 yılında %21 oranında artışla 4 Milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turistle tüm zamanların turizm rekoru kırıldı.

Böylelikle turizmin dünyaya açılan kapısı Kapadokya Bölgesinde tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırılmış oldu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, turizm istatistiklerine dair şu değerlendirmelerde bulundu;

“Kapadokya bölgesi sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleriyle, birçok medeniyete ait zengin tarihi ve kültürel dokusuyla Ülkemizin ve Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisidir.

Ülkemizin tanıtılması, zenginleşmesi, kalkınması ve insanımızın refah içinde yaşayabilmesi bakımından büyük bir öneme sahip olan turizm, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde de büyük bir role sahiptir.

Kapadokya bölgesinin merkezinde yer alan Nevşehir ilimiz özellikle peribacaları, yeraltı şehirleri, vadileri, kayadan oyma kiliseleri, Açık Hava Müzeleri ve balon turlarıyla, sağlık ve inanç turizmiyle, bunlara ilave olarak yöresel yemekleri ve el sanatlarıyla ziyaretçilere çok farklı alternatifler sunmaktadır.

İlimiz yılın 12 ayına yayılan turizm hareketliliğiyle, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı misafire ev sahipliği yapmakta, Ülkemizin tanıtılmasına ve ekonomisine çok önemli katkılar sunmaktadır.

Geride bıraktığımız 2023 yılında Kapadokya Bölgesindeki müze ve ören yerlerini; Kapadokya Bölgesinde, %21 oranında artışla 4 Milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turistle tüm zamanların turizm rekoru kırıldı.

Bu trendin 2024 yılında da devam ederek 5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşacağını umut ediyorum. Bu rakama ulaşılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu