Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

AK Parti’de yerel seçim başvuruları başladı

AK Parti’de 31 Mart 2024’teki yerel seçim için aday adayı başvuruları bugün başladı. Başvurular 17 Kasım’a kadar sürecek.

AK Parti’de 31 Mart 2024’teki yerel seçim için aday adayı başvuruları bugün başladı. Başvurular 17 Kasım’a kadar sürecek. 19 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak.

Sürece ilişkin ayrıntıları Genel Merkez binasında düzenlenen basın açıklamasıyla duyuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri aday adayı başvuru sürecini başlatıyoruz. Sürecin Partimiz ve aday adaylarımız açısından hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;” Aday adaylığı için yapılan başvuruların dijital ortamda alınmasına bugün başladık. Bu sayede 3 ton kağıt israfının önüne geçeceğiz. Bu seçimlerde başvuru aidatı almıyoruz. Bağış alınacak. Yerel seçimlerin tarihi kesin olarak 31 Mart 2024 Pazar günü  yapılacak olup, seçim adaylarının bağışları ise Gazze’ye yardım için kullanılacak. AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak.

Meclis üyeliğinde de başvurular başladı…

AK Parti’de Meclis üyesi, il genel meclisi üyeliği başvuruları da başlayıp, 3 Aralık’a kadar devam edecek.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL 19 KASIM’DA…

AK Parti, yerel seçim için aday başvurularını 9-17 Kasım’da alacak, 19 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak. AK Parti’de 31 Mart 2024’ta yapılacak yerel seçim maratonu bugün fiilen başladı.

Takvime göre, bugün itibariyle başlayan aday adaylığı başvuruları 17 Kasım’da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak…

2024 yılı Ocak ayının sonunda AK Parti’de beyannamenin açıklanarak, adayların tanıtılması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu