Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVŞEHİR DERİNKUYU TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİNDE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Çalışmalar Devam Ediyor

Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde Arazi Toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Nevşehir ili, Derinkuyu ilçesi, Doğala ve Suvermez köyleri ile Yazıhühük beldesinde 355 km stabilize malzemeli tarla içi ulaşım yolu tamamlanmış olup halihazırda 60.000 m3 taş toplanmıştır. Söz konusu alanda taş toplama işinin halen devam ettiği projede DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi. Çalışmaların, 2024’ün ilk yarısında tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Derinkuyu İlçesi Doğala ve Suvermez Köyleri’nde şu anda taş toplama işinin devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA,” 355 km stabilize malzemeli tarla içi ulaşım yolunu tamamladık ve 60.000 m3 taş toplandı. Çalışmalarımız kış mevsiminde de aralıksız devam ediyor. 2024’ün ilk yarısı ile birlikte projeyi bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Arazi toplulaştırmasıyla elde edilen düzenli tarım parselleri, sulu tarımın yaygınlaşmasına olanak tanıyarak sulama maliyetlerini düşürüyor. Bu da çiftçilerin gelirini artırarak yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlıyor.

Nevşehir Derinkuyu’da 172 bin 500 dekar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin tamamlandığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “ Arazi toplulaştırması projeleri ile birlikte bölgedeki çiftçilerimizin ekonomik durumlarını güçlendirmeyi, tarımın sürdürülebilirliğini artırmayı ve bölgesel kalkınmaya önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu