Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir patates deposunda AR-GE çalışmaları

Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün Nevşehir'in Ortahisar kasabasında bulunan kayadan oyma soğuk hava deposunda Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında bulunan kayadan oyma soğuk hava deposunda Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.

Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar lokasyonunda faaliyet gösteren yeraltı kaya oyma depomuzda Ar-Ge ve diğer çalışmalarımıza devam ediyoruz…” dedi.

Türkiye’nin patates üretim merkezlerinden Nevşehir’in Kavak kasabası başta olmak üzere, Ortahisar, Nar, Çat, Göre, Çardak gibi bölgelerinde bulunan kayadan olma bazalt ve volkanik Patates depolamasında kullanılan tüf kayalara oyulmuş mağaralarda saklanarak korunuyor.

Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, patateste yerli çeşitlerin geliştirilmesi konusunda ıslah çalışmaları, yetiştirme teknikleri, hastalıklar ve doku kültürü ile çoğaltım konularında araştırma çalışmaları yaparak bu araştırma çalışmaları sonuçlarını patates ile ilgili tüm paydaşların hizmetine sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu