Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

En iyi turizm köyü Mustafapaşa lavantalara bürünüyor

Nevşehir bulunduğu coğrafya itibariyle turizm ve tarımın birleşip motif motif işlendiği bir ilimizdir.

Bugün cazibesiyle fark yaratan lavanta fidelerini  turizmin kalbi Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan  Kapadokya’nın Dünya Turizm Örgütü tarafından En İyi Turizm Köyü ilan edilen Mustafapaşa Köyü topraklarıyla buluşturuyoruz.

Turizm ve tarımı bir araya getiren bu proje ile; ilaç sanayisi, parfümeri, kozmetik gibi çok çeşitli alanlarda kullanım olanakları olan görüntüsü ile gözlere, kokusuyla ruha dokunan lavanta bitkisi ile bir farkındalık oluşturulacaktır.

İlimizde kuru tarım alanlarında ağırlıklı olarak hububat yetiştiriciliği yapılmaktadır. Doğal ve biyolojik kaynakların korunması ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla, İlimizde tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimlerinin arttırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, alternatif ürün yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretimde kadın çiftçilerimize de yer verilmesini önemsiyoruz.

Alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında ; Tarım ve Orman Bakanlığımız, KOP İdaresi ve İl Özel İdare ile projeler yürütüyoruz. 2021 yılında 141 Dekar olan lavanta alanımız 2022 yılında 360 dekara çıkmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” ile atıl ve kıraç arazilerin değerlendirilerek İl ve Ülke ekonomisine katkıda bulunmak, turizme katkısı dolayısıyla da Kapadokya ‘nın eşsiz güzelliğine görsel şölen ve koku katmayı amaçlıyoruz. Projenin bütçesinin  tamamı Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından karşılanmış olup ; 66.660 adet lavantayı vadi topraklarımız ile buluşturuyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığımızca ‘Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ Kapsamında atıl ve kıraç arazilerin değerlendirilerek il ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, Valimiz İnci Sezer Becel, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve protokol üyeleriyle birlikte Ürgüp ilçemize bağlı Mustafapaşa köyünde 66.660 lavanta toprakla buluşturuldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu