Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Uluslararası Jeomorfoloji Bölgesel Konferansı Kapadokya Bölgesi Arazi Çalışmalarıyla Sona Erdi

Nevşehir Valiliği himayelerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBS-UZAM), Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Jeomorfoloji Birliği (International Association of Geomorphologists-IAG), Jeomorfoloji Derneği ve Kapadokya Jeopark iş birliğinde yoğun ve nitelikli bir katılımın sağlandığı “2023 Yılı Uluslararası Jeomorfoloji Bölgesel Konferansı (International Regional Conference on Geomorphology)”, sözlü ve poster sunumlarının ardından arazi çalışmalarıyla tamamlandı.

32 Farklı Ülkeden Bilim İnsanı ve Araştırmacı Katıldı

NEVÜ iş birliğinde ve ev sahipliğinde 12-19 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Jeomorfoloji Bölgesel Konferansına; İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Belçika, Rusya Federasyonu, İsrail, Japonya, Brezilya, Hindistan, Avustralya, Camerun,  Fas, Cezayir, Arjantin, Gana, Yunanistan, Macaristan,  Polonya, Romanya, Slovenya, başta olmak üzere dünyanın 32 farklı ülkesinden 120 yabancı ve 75 Türk bilim insanı ve araştırmacı katılım gösterdi.

3 Gün Boyunca Sözlü ve Poster Sunumları Yapıldı

32 farklı ülkeden bilim insanı ve araştırmacının katılımıyla düzenlenen konferans 3 gün boyunca 3 ayrı salonda oturumlar halinde devam etti.  Konferans oturumları boyunca 140 sözlü ve 60 poster sunumu yapıldı.

Bilim İnsanları ve Araştırmacılar Arazi Çalışmalarında Bulundu

Konferans kapsamında 15 farklı ülkeden 30 bilim insanı ve araştırmacının katılımıyla “Kozmojenetik Yaşlandırma ve Yüksek Çözünürlükle Haritalama” konulu eğitim gerçekleştirildi. Aynı gün kongre sonrası arazi çalışmalarından birincisi olan “Kapadokya Geoturizm Gezisi” 35 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Arazi çalışması kapsamında Zelve, Kızılkaya, yeraltı şehirleri ve Kızılırmak Nehri taraçaları ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

Arazi çalışmalarının ikincisi 50 kişilik ekiple Ecemiş alüvyon yelpazesi, Erciyes Volkanı ve Morenleri ile Sultan Sazlığı sulak alanlarına, üçüncüsü olan “Orta Anadolu” başlıklı arazi çalışması ise 40 kişilik ekiple Ihlara Vadisi, Selime, Sultanhanı Kervansarayı, Kızören Obruğu, Obruk Platosu ve Çıralı Obruğu, Meke ve Acıgöl Maarları ve yastık lav oluşum alanlarında yapıldı.

Dördüncü ve son arazi çalışması ise 10 kişilik katılımla ve “Batı Toroslar” başlığıyla Nevşehir-Aksaray-Konya-Isparta-Antalya illerini kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu