Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

2. Nevşehir Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarına Yoğun ilgi

2. Nevşehir Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin; turizm, sanayi, hayvancılık ve tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan Nevşehir’in bu değerlerinin çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi ve tanınırlığının arttırılmasına yönelik üniversite- sektör iş birliğinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Nevşehir merkez Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen fuarın açılışına; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, protokol üyeleri, belde belediye başkanları, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara, 16 ilden toplamda 110 katılımcının yer aldığını söyleyen Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Tarım, ülkelerin güçlü bir ekonomiye sahip olmasında, yoksulluk oranının azaltılmasında, gıda talebinin karşılanmasında, toplumların gelişmişlik düzeyinin artırılmasında, milli gelire ve istihdama katkı sağlanmasında ve sosyal hayatın iyileştirilmesinde kilit rol oynayan önemli ve stratejik bir sektördür.

Nevşehir, tarih ve doğanın iç içe geçtiği zengin kültürel birikimi ile Türkiye’nin eşsiz turizm cennetlerinden birisi olmasının yanı sıra sahip olduğu jeotermal enerji kaynakları, beyaz altın olarak adlandırılan ponza madeni, doğal yer altı depoları ve tarım üretimi ile yükselen bir konumdadır. İşte bu noktada hem satıcı ile tedarikçiyi, tüketiciyle alıcıyı buluşturan hem de sektörel gelişmeleri görerek kendi durumlarını gözden geçirme olanağı sağlayan fuarlar, bugünün iktisadi hayatı içinde, şehirlerin ve ülkelerin ekonomilerinde tartışılmaz bir yere ve öneme sahip” diye konuştu.

İhtisas Üniversitesi Olarak Tarım ve Hayvancılığın Gelişimine Büyük Önem Veriyoruz

Protokol ve katılımcılar ile birlikte fuar alanını gezerek bilgi alan ve değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginleriyle ön plana çıkan Nevşehir sanayisiyle, hayvancılık ve tarımsal üretimiyle de önemli bir yere sahip. Biz de Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK)’ün belirlediği ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak sahip olunan bu değerleri sektör iş birliğinde çeşitlendirmek,  geliştirmek ve tanınırlığını arttırmak adına çalışma ve projelerde bulunuyoruz.

Ayrıca üniversitemiz Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde tarım ve hayvancılık, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde ise bitkisel ve hayvansal üretim üzerine bölüm ve programlarımız bulunmakta. Bu bölüm ve programlarımızda eğitim gören öğrencilerimizin en iyi şekilde alanlarında uzman birer birey olarak yetişmelerine yönelik çalışırken, diğer yandan da tarım, gıda ve hayvansal üretime katkıda bulunacak araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Rektör Aktekin ayrıca NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğr. Gör. M. Suat Birecikligil ve Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ok eşliğinde fuar alanını ziyaret eden bölüm öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre görüşen Rektör Aktekin düzenlenen fuarın öğrencilerin ders dışı tarım, gıda ve hayvancılık alanındaki son gelişmeler ve teknolojiler ile ilgi bilgi ve fikir edinmeleri açısından önemine değindi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu