Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehirli yazılımcı bilişim çağına imza atıyor

Tüm dünyada kullanılan Google ve Yandex bünyesinde çalıştıktan sonra yerli arama motoru için kolları sıvayan Nevşehirli genç girişimci Murat Kaşlı, “esyeh” internet arama motorunu kurdu.

Elektronik Sorgu Erişim Yönlendirme Hizmeti’nin kısaltması olarak hizmete giren “esyeh” yerli hizmet sağlayıcı olarak öne çıkıyor.

Kaşlı, dünya çapında kullanıma sunulan yeni yerli ve milli arama motoru “esyeh”in aynı zamanda geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli internet arama motoru geliştirmek için 10 yıl önce harekete geçen ve Google, Yandex gibi uluslararası firmalar başta olmak üzere 20 yılı aşkındır web sunucu yönetimi ve programlama alanında çalışan Kaşlı‘nın kurduğu “esyeh” arama motoru henüz tanıtım aşamasında olmasına rağmen farklı ülkelerden günlük ortalama 10 bin kişi tarafından kullanılıyor.

7 gün 24 saat aralık vermeden milyarlarca veriyi tarayarak sisteme kaydeden “esyeh” arama motoru,  250 milyondan fazla alan adı bilgisine sahip.

Arama motoru hizmetini sunan “esyeh” kullanıcıların internet üzerinde ihtiyaç duyduğu tüm konu, bilgi, görsel, video ve verilere kolaylıkla ulaşabilmesini sağlıyor.

-O, bilişim çağına imza atan Nevşehirli

Avanos doğumlu Kaşlı, ilk ve ortaöğretimini Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamladı.

Lise eğitimini yurt dışında Polonya’nın Łódź şehrindeki Technikum Elektroniczne adlı okulun sürdüren Kaşlı,  Politechnika Łódzka’de üniversite eğitimini Bilgisayar Bilimleri alanında tamamladı.

Yandex’te SaS Alanında, Microsoft Bing’de Project Man ve Google bünyesinde AI Tech’de görev yapan Kaşlı, 2014 yılında Ar-Ge çalışmalarına başladığı yerli ve milli internet arama motorunu kurdu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu