Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Rektör Karasar Üniversiteyi Temsilen COP28 Dünya İklim Zirvesine Katıldı

Kapadokya Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC), turizm sektörünün temsilcileri ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Dubai’de gerçekleşen COP28'de sürdürülebilir turizm odaklı bir panel düzenleyerek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda öne çıktı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programının son bir yılda geldiği noktayı değerlendirerek programın turizm tesislerinin standartlarını yükseltmeyi, sürdürülebilir ve sorumlu turizmi teşvik etmeyi amaçladığını ve bu sayede küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltarak destinasyonların kalkınma ve istihdamına katkı sağlayacağını ifade etti. GSTC Başkan Yardımcısı CB Ramkumar, Türkiye’nin sürdürülebilir turizmdeki dünya liderliğini öne çıkararak, programın sonucunda sertifikalandırılan tesis sayıları açısından ülkemizin açık ara birinci olduğuna işaret ederken, TGA Genel Müdür Vekili Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye’nin ulusal sürdürülebilir turizm programının temellerinin 2018’de atıldığını ve Paris Anlaşması’nın ardından sürecin hızla ilerlediğini paylaştı. Fisunoğlu 2023 itibarıyla Türkiye’de 1 milyondan fazla yatağın sertifikalandığını söyledi. TGA Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye’nin hedefinin 2030’a kadar konaklama altyapısının tamamında sertifikasyona ulaşmak olduğunu ve uluslararası sürdürülebilir turizm standartlarını benimseyerek Türkiye’nin dünya çapındaki liderlik rolünü devam ettireceğini açıkladı. TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı ise, sürdürülebilirlik sertifikalı otellere olan talebin arttığını ve programın ekonomik faydalarının sektör çapında görülmeye başlandığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu