Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Hicri yeni yılımız mübarek olsun

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanlığınca yapılan açıklamada Hicri yeni yıl kutlandı.

Açıklamada; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Mekke’den Medine’ye hicret edişinin 1445. Yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Adaletsizliklerin, zulümlerin yaşandığı bir zamanda Peygamberimizin hicreti, Mekke’deki zorluk ve sıkıntılardan rahatlık ve kolaylığa bir kaçış değildir. Hicret, yeni bir imkân, yeni bir mekân, yeni bir medeniyet merkezi, Medine arayışıdır. Hicret, müminler için sadece maddi olarak bir yerden bir yere göç etmeyi değil, aynı zamanda günahlardan, her türlü kötülüklerden ve zulümden arınarak hayra, iyiliklere ve rahmete göç etmeyi de temsil etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, tüm İslam âleminin hicri yılbaşını tebrik eder, hicretin tüm insanlığa yeniden hayat vermesini; zulüm, sömürü, işkence ve katliamların emperyalist ve kapitalistler eliyle sürdüğü günümüzde; açlık ve yokluğa mahkûm edilen, sömürülen, kanları dökülen ve çaresizlik içerisinde gözyaşlarına boğulan toplumların uyanmasına ve inşirah bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Hicrî 1445. Yılı, ülkemiz, milletimiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olsun” ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu